Dj Regi
Moet het nog gezegd… er is maar één zoals Regi en zoals Regi is er maar één. Met zijn dance-formatie Milk Inc verkocht hij reeds 21 keer het Sportpaleis uit. Van Ibiza tot Berlijn, van Hasselt tot Oostende, Regi is een graag geziene gast in zowel binnen- als buitenland.

Regi werd geboren op 4 maart, 1967 in Hasselt (noteren maar op die verjaardagskalender ;-) Toen hij 12 was kocht hij zijn eerste computer en verbond die met een synthesizer. De muzikant in Regi was geboren. Terwijl hij aan de muziekacademie muziek leerde lezen, kreeg hij ook het gitaarspelen onder de knie.

Toen hij 18 werd bracht hij enkele Underground en Trance EP’s uit op het Dance Opera en Illusion Label. Hij besliste om van muziek zijn carrière te maken. Maar omdat zijn ouders wilden dat hij eerst een goede opleiding genoot studeerde Regi eerst nog Telecommunicatie-Electronica. Zijn succes startte met ‘La Vache’ dat een grote hit werd in Frankrijk.

Ondertussen was hij ook met Milk Inc. begonnen en werkte hij aan verschillende andere projecten met diverse artiesten en producers. Daarnaast startte hij als DJ op verschillende feestjes en werd even later opgepikt als Resident DJ voor Illusion. Na de doorbraak van Milk Inc. was er helaas weinig tijd over voor het dj’en. Maar soms gebeurde het dat Regi na de Milk Inc. optredens in het buitenland in clubs of festival in het buitenland draaide. Ook om resident te blijven in the Illusion te werd het te druk. Maar wanneer Regi de tijd vindt, kan je hem hier nog geregeld als gast-DJ aan het werk horen.

Regi’s stijl is een mix van trance, vocals, house, groove, 2Step en R&B. Samen met enkele DJ’s en de eigenaar van de Illusion richtte Regi ook het platenlabel Art Group Music (AGM) op. Daarnaast startte Regi zijn eigen label Sookie (neverending beats). Geregeld is hij voor dit label als geluidsingenieur of producer aan het werk. Regi heeft ook z’n eigen radioshow ‘Trance N Dance’ die hij zelf producet en presenteert. Nog een bezigheid is het maken van remixes. Zo maakte hij al remixes voor artiesten als Duran Duran, 2 Unlimited, Boney M,… en daarnaast mixt hij natuurlijk ook heel wat compilatie-albums zoals Trance N Dance en International Tuning sounds.

In 2006 stond Regi met Milk Inc. voor het eerst live voor een uitverkocht Sportpaleis. Meer dan 16.000 mensen woonden deze fantastische show bij. Het vervolg is ondertussen bekend… En daar blijft het niet bij. Want in 2007 bracht Regi ook zijn eerste solo-plaat REGIstrated uit. Een unieke plaat met nummers in een verschillende stijl en telkens opgenomen in samenwerking met een andere artiest. Al voor het album uitkwam kreeg het goud. Ook zijn ‘Regi in the mix’ albums kunnen telkens op veel enthousiasme rekenen.

We moeten het dus niet herhalen: ‘Er is er maar één…’